Osti jarej – zdravica življenju in vinu
Kulinarično-vinski večer z Borisom Lisjakom, varuhom kraške vinogradniške dediščine.
petek 10.10.2025 ob 19h
Pridružite se nam na posebnem večeru, posvečenem kraškim vinom in okusom, kjer bomo okušali vina izpod rok sedme generacije vinarjev – Borisa Lisjaka.
V objemu tradicije, kamna in lesa bomo nazdravili življenju – z glasom Krasa v kozarcu.
Z velikim veseljem vas vabimo na prvi kulinarični vinski večer nove sezone – poseben dogodek, kjer se bodo prepletli izjemna vina, izvirna kulinarika in zgodbe, ki segajo globoko v tradicijo Krasa.
Naš gost bo priznani vinar Boris Lisjak, predstavnik sedme generacije družine, ki na posestvu v Dutovljah neguje vinogradniško tradicijo že od leta 1836. Vina Lisjak zorijo v podzemni kamniti kleti v hrastovih sodih od enega do sedem let. Vinarstvo Lisjak je prepoznavno tudi po svoji kultni steklenici »Osti jarej«, ki jo je zasnoval oblikovalec Oskar Kogoj. Po zapisu z vrča iz prvega stoletja pr. n. št., najdenega v Škocjanu na Krasu, »Osti jarej« pomeni zdravico življenjski moči – ostati mlad, zdrav, krepak.
Za kulinarično razvajanje bosta poskrbela Robert Čebokelj, lastnik Hotela Pira, glavni kuhar in predan vinski poznavalec, ter Josipa Mačinković, njegova desna roka v kuhinji.
Cena šesthodnega menija z vinsko spremljavo: 80 € na osebo
Število mest je omejeno – priporočamo zgodnjo rezervacijo.
Za rezervacije in ostale informacije nas kontaktirajte na 041 692 331 ali pišite na info@pirahotel.si





